Rens uit Veldhoven, 12 jaar en zit in groep 8

Hulpvraag: Rens zijn schoolresultaten lopen sterk uiteen bij taalkundig (zeer goed) en rekenkundig (matig). Terug blijft komen (ondanks 1,5 jaar RT rekenen) achter stand bij rekenen. Rens heeft hier waarschijnlijk een basis inhaalslag te maken. Voor een gedegen schooladvies en ontwikkeling is het fijn als zijn resultaten meer in lijn zouden kunnen komen te liggen.

Hoe was het contact met Trudy? Het was gezellig. Ik ben goed geholpen met mijn rekenproblemen. Trudy leerde me eerst wat belangrijk is om het rekenen te begrijpen: oorzaak, gevolg, orde, wanorde, volgorde, tijd en verandering. En ook hoe ik mijn gereedschappen moet gebruiken zodat ik goed gefocust ben.

Wat was je doel? Om rekenen beter te begrijpen.

Is je doel bereikt? Jaaaaaa! Bij mijn eerstvolgende reken toets had ik maar 1 som fout! (mijn leraar was in shock). Op mijn rapport was alles dat met rekenen te maken had om hoog gegaan. Alles gaat nu echt makkelijker en ik krijg zelfs mijn werk af. 

Wat vond je het leukste tijdens de counseling? Met kooshballen gooien in de mand. Wat vond je het minst leuk? Letters kleien.

Overige opmerking: Ik ben blij dat ik de counseling heb gedaan omdat alles nou veel beter gaat.

Jip uit Eindhoven, 8 jaar en zit in groep 5

Hulpvraag: Help Jip zijn leerprestaties en concentratie te verbeteren op een manier die bij hem past!

Jip heeft geleerd dat lezen super leuk is met behulp van zijn gereedschappen. En Jip heeft geleerd hoe hij beeldloze woorden moest kleien (aldus Jip zelf). Ook heeft hij geleerd dat hij zelf verantwoordelijk is voor de voortgang van het verdere leesproces, dat positieve gedachten daar ook een positieve uitwerking op hebben en dat zijn ‘duiveltje’ op zijn schouder hem regelmatig in de weg zit.

Jip ging steeds met veel plezier naar Trudy toe. Hij voelde zich daar erg veilig en op zijn gemak. Hij vond het jammer toen de counseling was afgelopen. Jip zelf geeft aan dat het niet genoeg was omdat hij het veel te leuk vond ;-)

De verslagen die na een behandeldag werden gemaild waren uitgebreid en erg duidelijk. Zowel de foto’s en de beschrijving. Ik keek er elke keer weer naar uit.

Luc uit Boxtel, 10 jaar en zit in groep 7

Hulpvraag ouders: We hebben handvatten nodig om Luc weer aan het werk te krijgen.

Hulpvraag Luc: Ik wil graag hulp bij netter leren schrijven en ik wil informatie beter kunnen onthouden. 

Hoe vond je het contact met Trudy? Dat was goed. Ze kon alles goed uitleggen en Puk de poes was schattig. Puk mocht niet in de praktijk komen omdat ik allergisch ben. 

Wat was je doel? Ik wilde beter leren schrijven want mijn handschrift was erg lelijk. En ook wilde ik beter leren onthouden want ik vergeet alles zo snel. 

Is je doel bereikt? Ja, ik schrijf nu echt heel netjes en Trudy heeft me geleerd hoe ik mij moet concentreren. Ik maak nu plaatjes en filmpjes in mijn hoofd en daardoor kan ik alles veel beter onthouden.

 Wat vond je het leukste tijdens de counseling? De pauzes waren het leukst want dan mocht ik even lezen of samen een spelletje doen.

 Wat vond je het minst leuk? Helemaal niks, alles was eigenlijk heel erg leuk om te doen. Een dag bij Trudy is leuker dan een dag naar school. Zeker weten!

Ouders van Bente uit Veldhoven, 9 jaar en zit in groep 5

Hulpvraag: Bente heeft het afgelopen jaar hard gewerkt op school en ook in het dyslexie begeleidingstraject. Hierin is helaas  weinig progressie, ondanks haar harde werken . Bente is sterk gemotiveerd om te leren, maar wel eens teleurgesteld als uitslagen tegen vallen, soms ook “ziek/vermoeid” na een periode van testen. Graag willen we deze motivatie bij Bente vasthouden ondanks de “teleurstellingen”. Wij zijn op zoek naar handvatten hierin en zoeken begeleiding voor Bente.

Bente heeft de counseling en het contact met Trudy als prettig ervaren. Ze is altijd met veel plezier naar de sessies gegaan en thuis en tegen anderen enthousiaste verhalen hierover verteld. Soms was ze wel vermoeid na een dergelijk intensieve sessie.

Ze heeft geleerd om de steun die ze nodig heeft vooral ook in zichzelf te vinden. Rust te brengen in b.v. het lezen en in zichzelf te vertrouwen door er even “uit te stappen” als het niet goed loopt om vervolgens goed weer op te pakken.

De dagelijkse verslagen met de foto’s bieden een goede ingang om thuis ook inhoudelijk over de sessies te praten. Het maakt inzichtelijk hoe een en ander verloopt. 

Jordy uit Tilburg 13 jaar, laatste jaar speciaal basisonderwijs

Hij heeft een Daviscounseling gevolgd voor zijn leer- en concentratieproblemen. Dat vond hij steeds erg leuk en hij had het altijd heel goed naar z’n zin. Hij heeft geleerd hoe hij zich kon focussen en hoe hij rustig kon worden. Ook hoe hij storende factoren (dwingende gedachten) kon “vernietigen“. Veel beeldloze woorden zijn hem nu een stuk duidelijker geworden. Bepaalde spellingsregels past hij beter toe als hij zich ertoe zet. We denken dat als Jordy blijft oefenen en het zelf wil dat er zeker steeds meer vooruitgang zal optreden. De manier waarop wij op de hoogte zijn gehouden is prima. Zeer uitgebreid en duidelijk.

Moeder Jordy

Yumeng 11 jaar

Yumeng heeft door de Daviscounseling meer beeld gekregen bij abstracte begrippen die o.a. bij het rekenen worden gebruikt ( zoals het = teken, veranderen, en oorzaak/gevolg). Ze heeft bovendien geleerd om gereedschappen te gebruiken die haar helpen om tot juiste resultaten te komen. Feitelijk en meest praktisch is dat Yumeng concreet ziet dat ze beter gaat rekenen. Ze moet daar wel blijvend hard voor werken, maar als het tot een mooi resultaat leidt kan ze daar ook trots op zijn.

De prettige en rustige een-op-een samenwerking tussen de counselor en Yumeng hebben wij erg gewaardeerd. Tijdens de bijeenkomsten wordt er afwisselend hard en gezellig gewerkt. Heel systematisch wordt er gebouwd aan het omzetten van woorden in beelden, die worden opgeslagen. Yumeng vond het werken met klei erg leuk.

Wij denken dat dit een goede methode is die voor beelddenkers echt kan helpen!

Fam. Pietserse  uit Eindhoven

Caspar, 7 jaar

Caspar was tijdens de counseling erg enthousiast en keek uit naar zijn sessie. Dat zat 'm in de training maar ook de dingen tussen door (lunch en bv. spelletje familie Poen). Caspar heeft geleerd zich te concentreren m.b.v. van zijn gereedschappen. Het beeldend maken van de letters werkt duidelijk, hij ziet ze van alle kanten.  Het achterstevoren opnoemen van het alfabet is niet zozeer een ''kunstje” maar je ziet aan hem dat hij de letters voor zich ziet.

Caspar heeft daarna een enorme sprong gemaakt wat lezen betreft. Hij lag vrij ver achter. Maar belangrijker was dat hij grote tegenzin had in lezen en zelfs school wellicht. Hij had veel last van buikpijn die medisch bekeken is maar waar geen aanwijsbare oorzaak gevonden werd.

Sinds de counseling leest hij uit zichzelf in boeken maar bv. ook onderweg op verkeersborden, reclameborden, logo's, ondertiteling op tv etc.

Uitleg of theoretische onderbouwing van de Davis techniek is wel lastig aan anderen uit te leggen. Maar de verslagen waren prima en -zoals te verwachten– met veel beeldmateriaal! Daardoor voor Caspar, zijn ouders maar ook anderen geïnteresseerden (familie, leerkrachten, andere potentiële (ouders van) dyslectische personen) zeer informatief........

Caspar kon instructies thuis goed reproduceren dus de uitleg is voor hem op maat geweest.

Ouders van Caspar, Veghel

Mitchell, 12 jaar

Mitchell had een onleesbaar handschrift en tijdens de counseling is dat enorm verbeterd. Hij heeft nu een duidelijk, goed leesbaar handschrift en daar zijn we erg blij mee!

Verder heeft hij geleerd hoe hij om kan gaan met pestgedrag. Mitchell heeft nu meer zelfvertrouwen en straalt dit ook uit naar zijn omgeving! Het gaat heel erg goed met hem!

Wij, als ouders, hebben meer inzicht gekregen in zijn gedachten en gevoelens waardoor we ons beter kunnen inleven. We kunnen daardoor ook beter reageren op zijn houding of gedrag! Het allermeest hebben we gewaardeerd dat Mitchell inzicht kreeg in zichzelf. De warmte en de hartelijkheid bij In Beeld kindercoaching&counseling heeft hem en ons goed gedaan. Wij hebben ons steeds op ons gemak gevoeld!

Fam. Van Laarhoven, Eindhoven

Ruben, 8 jaar

Hoe heeft uw kind het contact met de kindercoach ervaren?.........

In een woord door Ruben weergegeven als “fijn”. Wij vinden dat je Ruben goed aanvoelde en het was prettig dat je het programma op hem hebt aangepast. Hij had niet altijd zin, maar wij troffen altijd bij het ophalen een vrolijke Ruben aan.

Ruben heeft zijn camera-oog leren kennen en inzetten. Ook heeft hij meer controle over zichzelf. De beheersing over zijn motoriek is enorm verbeterd. De energie die hij toont past beter bij hetgeen hij aan het doen is. Dat is bijvoorbeeld duidelijk zichtbaar in handschrift. Maar ook bij het eten zien we minder geknoei. Zijn bril heeft hij niet meer op. Wat betreft het beheersen van gedachten en gevoelens is dat wel merkbaar voor ons, maar nog “klein”. Ruben heeft soms nog moeilijke momenten, maar het escaleert niet meer zo als voor de zomer. Hij oogt vrolijker en opener (ook voor anderen). Hij heeft handvatten gekregen om te ontspannen. Daar zijn we nog steeds mee aan het oefenen. Hij vindt dat fijn om te doen (mindfullness). Vraagt er regelmatig om. Zelf geeft hij aan dat hij vindt dat het heeft geholpen wat hij bij In Beeld heeft geleerd.                                                                                                

De aanzet tot verandering is ingezet. We hebben van In Beeld uitgebreide instructie gehad en het verslag helpt ons om zaken terug te vinden. Het is wel noodzakelijk om structureel te oefenen met het geleerde. Dat doen we dan ook een aantal keer per week. De kracht zit in de herhaling.

De manier waarop we op de hoogte werden gehouden vonden we GEWELDIG!

Fijn dat de verslagen zo snel kwamen en heel goed dat het verhaal ondersteund werd met veel foto’s. Er werd beschreven hoe hij reageerde en daar heb werd geen oordeel aan gehangen. Dat is fijn. Ook hebben wij als ouders veel aan de tips en adviezen. 

Mooi dat je ook op school bent gaan vertellen over wat je met Ruben hebt gedaan en hoe Ruben leerstof het beste opneemt. Dit heeft ertoe geleid dat Ruben de rekenmaterie nu ook nog eens op school visueel aangeboden krijgt tijdens RT.

Fam.v.d. P. ‘s-Hertogenbosch

Giel - 7 jaar

Ik wil "In Beeld kindercoaching" bedanken voor de professionele en individuele aandacht voor onze zoon. Aan alles merk je hoe het leuk ze het vinden om met kinderen te werken. Mooi om te zien hoe ze coachen vanuit een mix van ervaring, humor en passie! Met heldere adviezen en methoden is Giel geprikkeld om er zelf achter komen wat de beste oplossing is. Er wordt moeiteloos aangesloten op de belevingswereld van het specifieke kind. Het heeft Giel enorm geholpen op sociaal emotioneel gebied maar ook zijn leesontwikkeling is goed vooruit gegaan. Hij gaat weer met plezier naar school en is weer enthousiast en leergierig. Als ouders volg je het traject nauwgezet. In woord en beeld krijg je - al snel na de sessie - een zorgvuldig uitgewerkt verslag. Vaak met tips voor ouders of school waardoor je op alle fronten samen werkt. Ook dat is fijn. Er is helaas nog weinig aandacht voor beelddenkers is in het huidige onderwijssysteem. In Beeld Kindercoaching heeft onze zoon hier enorm goed in begeleid en ondersteund. Dus dankjewel!

 

Ingeborg (moeder van Giel), Veldhoven.

 

Yasmijn - 6 jaar.

Yasmijn is 6 jaar wanneer er geconstateerd wordt dat zij niet goed meekomt in groep 2. Zij heeft moeite met ordenen en ondervindt problemen met de beginselen van het leren lezen (hakken en plakken) en is over het algemeen erg vermoeid na een schooldag. Yasmijn geeft dan aan dat haar hoofd moe is. De CITO-toetsen scoort zij onvoldoende en er werd betwijfeld of zij zou kunnen doorstromen naar groep 3. Yasmijn wil graag verder, zij heeft absoluut de drive om verder te gaan maar lijkt gefrustreerd omdat dit niet lukt.

Wij als ouders merkten op dat Yasmijn een visuele voorkeur heeft boven het auditieve. Mogelijk is zij een beelddenker? Om een en ander eens op een rijtje te zetten hebben we contact gezocht met In Beeld kindercoaching . Wat opviel was dat Yasmijn - tot onze verbazing -  na een middag opdrachten bij In Beeld niet vermoeid was maar zelfs nog energie overhad. Zij vond het leuk om er naar toe te gaan en werkte met heel veel plezier. Yasmijn bleek kenmerken van beelddenken te vertonen wat overigens ook met haar leeftijd te maken kan hebben.

Wanneer de lesstof anders aangeboden zou worden zou Yasmijn de opdrachten waarschijnlijk beter kunnen uitvoeren. Na de uitkomsten van de sessies bij In Beeld hebben wij besloten om een andere school te zoeken voor Yasmijn met een leermethode die beter bij haar past. Inmiddels draait Yasmijn 5 weken op haar nieuwe school (Ervarings Gericht Onderwijs) mee. Ze bijt geen nagels meer en is meer ontspannen. Ze draait lekker mee en maakt de eerste speelafspraakjes. Inmiddels heeft zij net haar rapport ontvangen, van CITO-score D/E (onder / ver onder gemiddeld) heeft zij nu een B score (boven gemiddeld) voor zowel rekenen als taal weten te behalen. Er is geen belemmering om haar door te laten stromen naar groep 3. Na een schooldag komt ze ook stralend thuis. Op deze school wordt een programma (Beeldspraak) gebruikt om alle kinderen de letters met visuele ondersteuning (plaatjes) en met gebaren en klanken aan te leren. De verwachting is dat Yasmijn hier veel steun aan zal hebben.

Wij zijn blij dat we bij In Beeld meer inzicht hebben gekregen in het functioneren van Yasmijn en dat we op basis hiervan een weloverwogen en goede keuze hebben kunnen maken zodat Yasmijn de basisschoolperiode op een voor haar passende en positieve manier kan volbrengen.

Angela (moeder van Yasmijn), Beugen

_____________________________________________________________________________

Rosalie, 9 jaar, Ulvenhout

Ik heb een Daviscounseling gevolgd en mijn doelen waren:

  • Me beter kunnen concentreren
  • Er achter komen waarom ik problemen heb met rekenen

Het is nu 3 maanden na de counseling en ik heb deze week mijn rapport  gekregen. Ik ben in verschillende vakken vooruitgegaan en heb zelfs een voldoende op mijn rapport voor rekenen! Ik snap rekenen nu en vindt het zelfs een leuk vak! Ik ben erg blij met de hulp die ik gekregen heb en vooral ook met "het Punt". Ik had graag gewild dat het langer had geduurd want ik vond het heel erg leuk om te doen.

Bij mijn dochter is er nu begrip waarom zij problemen had met rekenen. Tijdens de counseling heeft zij geleerd hoe zij zich moet ontspannen en concentreren. Haar zelfvertrouwen is toegenomen. Wij hebben voldoende tools gekregen om verder met haar te oefenen. In Beeld geeft ons een duidelijk houvast hoe wij Rosalie verder kunnen helpen. We begrijpen nu beter wat beelddenken is en wat dit voor Rosalie betekent. De relatie tussen de counselor en Rosalie hebben wij heel erg gewaardeerd. Er was ook steeds een transparante communicatie, via duidelijke en uitgebreide verslagen konden wij het hele proces bij onze dochter volgen. Ook het contact met school hebben wij erg gewaardeerd.

Marie-Paul. Ulvenhout (moeder van Rosalie)

____________________________________________________________________________

Joeri 13 jaar,

Hij ervaart op een aantal gebieden problemen: Hij heeft dyslexie, dyscalculie en ADD. Daartegenover heeft hij een paar sterke kanten:Joeri is creatief, heeft een sterk verbeeldend vermogen, is een kei in turnen en heeft veel oog voor de natuur. Hij volgde bij In Beeld een Daviscounseling en daarover meldt hijzelf het volgende:

Ik geloofde er niet zo erg in dat er nog iets was wat mij zou kunnen helpen om beter te lezen en schrijven. Ik heb de afgelopen jaren al zo veel extra hulp en bijles gehad. En niets hielp.Toch wilde ik het wel proberen. Ik had als doelstelling: het lezen verbeteren en een handschrift dat ik zelf kan lezen. De Davismethode is echt een fijne methode voor mij. Het was heel afwisselend dus had ik niet het gevoel dat ik steeds moest werken. Ik heb gereedschappen geleerd die ik nu op mijn nieuwe school en ook thuis kan toepassen. Daardoor is mijn concentratie een stuk verbeterd en lukt het mij ook om taken af te maken. Maar het belangrijkste is dat ik er weer in geloof. Dat ik het kan! Mijn lezen is een stuk vooruitgegaan en er zit nog steeds verbetering in. Ik vind het nu zelfs leuk om een boek te pakken. Ik snap wat ik lees. En waar ik ook heel erg blij mee ben is dat ik mijn eigen handschrift kan lezen!    In Beeld heeft mij ook geleerd hoe ik mijn sterke kant (het in beelden denken) kan gebruiken om informatie op te slaan: ik moet het gewoon als een filmpje voor me zien. Nu, een paar maanden na de counseling, weet ik nog steeds alle details van de tekst over hagedissen (gekko's), die we toen hebben gedaan. Dit kan ik natuurlijk goed gebruiken op school!


Bart en de Daviscounseling.

Bart is een jongen met klassiek autisme en is 13 jaar. Hij kan niet praten, maar we leren hem gebarentaal.
Wij werken 1 op 1 met hem in een thuisprogramma. Daarin leren we hem allerlei vaardigheden, zoals spelletjes, vragen om wat hij wil en ook lezen.
Met dit laatste bleef Bart hangen, hij ontwikkelde zich niet verder. Dus hebben we de hulp van Trudy ingeschakeld.
Zij ging met hem aan de slag. Ze Maakte de woorden en de letters voor hem duidelijk en tastbaar. Met klei vormde hij de letters, met als doel ze beter te kunnen onthouden. De werkwijze van Trudy is vooral, volgend, liefdevol en accepterend. Dat is precies wat Bart nodig heeft. Ook gaat ze ervan uit dat alles mogelijk is in een kind en dat maakt dat elk kind een kans heeft! Na een aantal sessies had Bart het door! Hij leert de woordbeelden aan. Hij krijgt nu iedere week 2 nieuwe woorden aangeboden en hij leert ze feilloos.. Voor een jongen als Bart is dat heel knap. Bart genoot van de sessies. En wij erna ook, want Trudy schreef ieder keer een duidelijk verslag met mooie fotos. En ze gaf oefeningen en handvatten mee voor thuis.
Bedankt Trudy dat je hem dit zetje hebt gegeven!

Lian (moeder van Bart), Best


Marco heeft dyslexie en komt op 15 jarige leeftijd naar de praktijk vanwege zijn leerproblemen. Hij zit in het 3e leerjaar van het VMBO en zijn leerresultaten zijn zo slecht dat een overgang naar het 4e jaar er waarschijnlijk niet in zit. Voor Nederlands staat hij een 1! Zijn vader schrijft het volgende:

Hierbij wil ik In Beeld kindercoaching & counseling bedanken voor de goede begeleiding van onze zoon Marco. Op school werden we van het kastje naar de muur gestuurd en de resultaten bleven beneden pijl. Wij legden ons er al bijna bij neer dat Marco bij de kansarme jongeren zou gaan horen. Toen lazen we een artikel over hoe goed dyslectische kinderen geholpen konden worden met de Daviscounseling. Door deze Daviscounseling is Marco zijn studiemateriaal heel anders gaan benaderen en de methode, die aansluit bij zijn beelddenken, heeft goed bij hem gewerkt. Hij is tegen alle verwachtingen in, overgegaan naar het 4e jaar en heeft daar zijn diplama behaald. Marco volgt nu een MBO opleiding, hier doet hij niveau 4 om (zelfstandig) ondernemer te worden. Door de geleerde methode toe te passen kan hij de lesstof prima aan. Ook merk ik dat hij met veel plezier naar school gaat (dit i.t.t. twee jaar geleden). Hij heeft geleerd om zelf zijn verantwoording te nemen en daardoor heeft hij nu wel een goede motivatie. Wij zijn dankbaar dat Marco zo goed geholpen is en zijn blij deze investering te hebben gedaan. Ik kan dyslectische leerlingen zeker aanraden deze counseling te volgen.

Vader van Marco, Brunssum


Tim is een gevoelige, enthousiaste jongen van 8 die weinig slaapt, moeite heeft met grenzen stellen en onzeker is.

De coaching bij In Beeld kindercoaching & counseling voor onze zoon, hebben we als prettig ervaren. Wat ons vooral aanspreekt is het specifieke traject voor het individuele kind, gekoppeld aan de hulpvraag. En dat zonder te willen labelen. De informatielijn naar de ouders is kort: na elke sessie volgt snel een verslag, en er wordt regelmatig geëvalueerd. Ook de thuisopdrachten zijn prettig: zo integreert het geleerde met de dagelijkse praktijk.  Onze zoon heeft genoten van de individuele aandacht, de afwisseling in het programma van anderhalf uur en hij heeft er nog steeds baat bij!

De moeder van Tim, Best


Nico is een jongen van 9 jaar. Hij heeft 1,5 geleden een Daviscounseling gehad om zijn dyslexie te corrigeren. Nico leest nu goed. Af en toe komt hij nog terug om te werken aan zijn rekeninzicht en zijn problemen met spelling. Zijn ouders schrijven:

Nico heeft een beter inzicht gekregen in zowel taal als rekenen. Door deze positieve ervaring kreeg Nico ook een positiever zelfbeeld. Zonder de Daviscounseling, 1,5 jaar geleden, was Nico zeker blijven zitten. Voor beelddenkers werd helaas op school niets gedaan...

Voor thuis ontvingen wij duidelijke handvaten waardoor we meer (be)grip kregen op het beelddenken. En daar waren we juist naar op zoek! Het meest gewaardeerd hebben we de kijk op ons kind. De veelzijdigheid waarop jullie met beelddenkers aan de slag gaan. Zo professioneel. Een kind komt bij jullie in een 'warme' omgeving terecht en de ouders ook. Dat schept vertrouwen...

Als wij een wens mochten doen: Dat jullie een vast onderdeel worden van het regulier onderwijs! Zodat alle beelddenkers op de juiste manier geholpen worden.

de moeder van Nico,