Trudy: Ik denk, werk en leef vanuit een christelijke levensvisie. De talenten en kwaliteiten die ik heb gekregen mag ik inzetten voor anderen. Zo heb ik dat al jarenlang gedaan in het begeleiden en coachen van mensen met een verstandelijke beperking. Voordat ik de zorg in ging heb ik als leerkracht gewerkt op een basisschool. Grote overeenkomst daarin: de zorg voor anderen met oog voor ieders eigen kwaliteiten en talenten.

Ik heb de basistraining voor Kindercoaching gevolgd en ik ben gecertificeerd Daviscounselor. In 2019 hoop ik mijn opleiding tot rouwbegeleider af te ronden. Het is geweldig om kinderen, die het zicht op eigen kwaliteiten en talenten zijn kwijtgeraakt, te helpen. Daar ligt echt mijn passie, immers, een kind hoort 'onbezorgd' kind te kunnen zijn en niet gebukt te gaan onder zorgen, angsten, leerproblemen en het nodige onbegrip uit zijn/haar omgeving. Ook is het lang niet altijd geholpen bij een zogenaamde diagnose waardoor het (terecht of onterecht) een stempel krijgt opgeplakt. Ik vind het belangrijker om te kijken en te luisteren naar het kind zelf en te werken met de kwaliteiten en talenten die in het kind aanwezig zijn!

Ik maak dingen graag zichtbaar in mijn werk. Daarom heb ik de methode POPtalk ontwikkeld. Op die manier kan ik gesprekken in beeld brengen en anderen helpen om overzicht te krijgen in zaken die voor hen complex zijn.